Ook in Den Duine is hoogrendementsglas erg populair. Ondanks de hoge kosten die het met zich meebrengt vervangen veel mensen hun enkel glas ruiten met HR glazen en beginnen deze huiseigenaren al direct met het besparen op hun energienota.

Isolatieglas wordt zo genoemd omdat het de warmtedoorgang kan onderbreken en daardoor is het mogelijk om de warmte in een kamer te houden. De isolerende werking komt tot stand doordat er een spouw van lucht of edelgas aanwezig is tussen de 2 glasplaten. Bij triple glas of HR+++ glas zijn er 2 spouwen en dus 3 glasplaten aanwezig die zorgen voor een optimale isolatie. Ook in Den Duine zijn er veel glazenmakers die je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden en premieregelingen. Vergelijk de prijzen en het advies door offertes op te vragen.

Premies in 2016 en 2017

Ook in 2019 kun je een premie krijgen voor hoogrendementsglas met een U-waarde tot 1.1 W/m2K. Het gaat hier om premies die je krijgt indien je van plan bent om bestaande beglazing te vervangen met wat beters. Bij het bepalen van het premiebedrag wordt gekeken naar de U-waarde van het glas. Tot 0.8 W/m2K wordt er €15 euro per m2 uitbetaald en van 0.8 tot 1.1 W/m2K wordt er €12 euro per m2 uitgekeerd. In 2019 zijn de premieregelingen hervormd en zal de uitkering verlaagd worden. Je kunt in 2019 €10 euro per m2 aan premie ontvangen van de Belgische overheid. De aanvraag dien je in bij jouw netbeheerder Eandis of Infrax.

Kosten hoogrendementsglas Den Duine

Bekijk het volgende tabel voor de prijzen van HR-glas in Den Duine met de bijbehorende U-waarden.

Glassoort U-waarde Kosten per m2
Enkel glas 5.5 €25 euro
Dubbel glas 2.8 tot 3.2 €55 euro
Voorzetraam exclusief coating 2.9 €95 euro
Voorzetraam inclusief coating 2.5 €105 euro
HR glas 2.0 €60 euro
HR+ glas +/- 1.8 €65 euro
HR++ glas +/- 1.5 €70 euro
HR+++ glas +/- 1.1 €110 euro

*Deze informatie is verkregen van onder meer Vlaanderen.be en EnergieSparen.be

Waarom hoogrendementsglas?

Het kopen van hoogrendementsglas bij een glazenmaker in Den Duine heeft vele voordelen. Het idee is vrij simpel en hebben alle soorten isolatieglas minimaal twee glasplaten die er voor zorgen dat er een luchtdichte spouw met vulling in het midden ontstaat. Gezien lucht warmte slecht geleid zorgt het voor een warmteonderbreking en leidt dit tot een enorme energiebesparing, vooral als in de spouw een edelgas aanwezig is (argon en krypton zijn betere onderbrekers dan lucht).

Glazenmakers uit Den Duine vergelijken?

Als je wilt weten wat nieuw hoogrendementsglas voor jouw woning in Den Duine gaat kosten kun je het beste in contact komen met lokale glazenmakers uit jouw regio. Vergelijk het aanbod door offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken. Kies voor de beste deal en maak op deze manier een goede keuze. Zo betaal je niet te veel en weet je zeker dat je nog lang kunt genieten van het isolatieglas. Vraag gratis isolatieglas offertes op.

Offertes vergelijken

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van meerdere glazenmakers uit Den Duine en de omgeving. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.