Het aanschaffen van isolatieglas heeft diverse voordelen. Het idee is vrij simpel en hebben alle soorten isolatieglas minimaal 2 platen van glas die er voor zorgen dat er een soort spouw in het midden ontstaat. Gezien lucht warmte slecht geleid zorgt het voor een warmteonderbreking. En zorgt dit voor een enorme energiebesparing, vooral als in de spouw een edelgas aanwezig is (argon en krypton zijn een nog betere onderbreker dan lucht).

Isolatieglas biedt als voordeel:

  • een veel betere isolatie; met triple glas tot 20x betere isolatie dan enkelglas
  • minder stoken en dus lagere energierekening
  • een aangenamer binnenklimaat

Over het algemeen gaat warmte via de ramen of via naden en kieren verloren. Daarna, indien wel geïsoleerd, gaat veel warmte verloren via het dak, de vloeren en de muren. Echter wordt de beglazing van een woning gezien als de zwakste schakel en kan het veel schelen indien gekozen wordt voor goed isolerende ramen. Hieronder bespreken wij de verschillende voordelen van hoogrendementsglas in meer detail.

Besparen op de stookkosten

Met hoogrendementsglas kun je makkelijk veel geld besparen omdat je minder hoeft te stoken. Dit is tevens ook goed voor het milieu omdat je dus minder CO2 hoeft uit te stoten. Over het algemeen kun je bij een glasoppervlak van 20 m2 al snel 400 m3 aardgas per jaar besparen in België (enkel glas vervangen met HR-glas). Als je een groter oppervlak aan glas hebt dan zul je dus nog meer geld besparen.

Laat een glazenmaker een gratis overzicht van de besparingen voor je maken. Vraag offertes op.

Duurzame investering

Het laten plaatsen van isolatieglas moet je eigenlijk zien als een investering voor de lange termijn. In de meeste gevallen heb je isolatieglas al terugverdient in 7 tot 9 jaar. Er zijn natuurlijk ook enkele factoren afhankelijk van de terugverdientijd. Mocht je ook gebruik kunnen maken van een isolatieglas premie dan kun je je investering nog sneller terugverdienen natuurlijk.

Beter leefklimaat

Na het laten plaatsen van isolatieglas zul je ook merken dat het in huis een stuk aangenamer wordt. Dit komt omdat er onder andere minder tocht is en het gelijkmatiger warm wordt. Je hoeft minder te stoken en dat geeft ook een rustgevend gevoel.

Inbraakwerend

Hoe dikker het glas van isolatieglas hoe moeilijker het in te slaan is. Ook een inbreker houdt hier rekening mee en zal niet zo snel een dikker stuk glas proberen in te slaan.

Met een extra ventilatierooster boven het glas kun je ventileren zonder het raam open te doen. De kans op een inbraak is daardoor nog kleiner natuurlijk.

Geluidswerend

Isolatieglas weert ook geluid dat van buiten afkomstig is en kan er tevens ook voor zorgen dat het geluid van binnen niet goed hoorbaar is op straat. Dit zorgt voor een verhoogd wooncomfort.

Als je wilt weten wat de prijzen van HR-glas zijn kun je het beste isolatieglas offertes opvragen.

HR-glas prijzen vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van meerdere glazenmakers in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.