Isolatieglas staat er bekend om erg duur te zijn voor veel huiseigenaren. Echter als je kijkt naar wat je er voor terug krijgt is het de investering meer dan waard.

Prijzen hoogrendementsglas

De prijzen van hoogrendementsglas worden hoger naargelang de U-waarde lager wordt. Want isolatieglas met een lage U-waarde isoleert immers veel beter en moet daardoor ook een stuk duurder zijn. Hieronder volgen enkele prijsvoorbeelden.

Glassoort U-waarde Kosten per m2
Enkel glas 5.5
€40 euro
Dubbel glas 2.8 – 3.2
€65 euro
Voorzetraam excl. coating 2.9
€100 euro
Voorzetraam incl. coating 2.5
€115 euro
HR glas 2.0
€70 euro
HR+ glas +/- 1.8
€75 euro
HR++ glas +/- 1.5
€80 euro
HR+++ glas +/- 1.1
€120 euro

Prijsvoorbeelden

HR++ glas wordt het meeste gekozen in België en zullen we daarom hier gaan behandelen. Dit komt ook mede doordat je minimaal HR++ beglazing moet kopen om in aanmerking voor de premie te komen. HR++ glas komt ook in verschillende soorten en maten, de prijzen kunnen daarom verschillen van situatie tot situatie. Over het algemeen is het zo dat hoe groter het glas hoe duurder je per m2 uit bent. Het kan bijvoorbeeld goedkoper zijn om 4 kleinere ramen te plaatsen dan 1 hele grote. De exacte kosten zullen dus voor jouw situatie verschillen dan bijvoorbeeld de buurman aan de overkant die een andere type woning heeft.

Om een beeld van de kosten te krijgen kun je aanhouden dat HR++ glas ongeveer €135 euro per m2 kost. Deze prijs is inclusief bijkomende kosten, zoals voorrijkosten, arbeidsloon, BTW etc.

HR-glas prijzen vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van meerdere glazenmakers in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.