Indien je isolatieglas wilt kopen zou je ook goed moeten letten op de garantieregeling die van toepassing is. Glazenmakers die zijn aangesloten bij een bepaalde branchevereniging zullen over het algemeen een standaard garantieregeling aanbieden.

Bedrijven die geen keurmerken hebben hoeven zich niet aan die richtlijnen en normen te houden en kunnen daarom een versoberde garantieregeling geven. Houd er rekening mee dat er een verschil zit in de garantie voor de fabricage van het glas en de plaatsing ervan.

Productiefouten

Als het glas eenmaal geproduceerd is dan kunnen er soms productiefouten in het glas zitten. Op het product geeft een goed bedrijf 10 jaar garantie. Deze regeling loopt eigenlijk via de fabrikant maar kunnen sommige glaszetters hier moeilijk over doen. Een goed bedrijf zal jouw klachten en problemen met het glas altijd serieus nemen. De garantie houd veelal in dat de fabrikant via de glaszetter het glas zal vervangen en een bepaalde vaste uitkering per m2 zal geven. Houd ook in de gaten of een bedrijf wel zo lang nog gaat bestaan. Bij een eventueel faillissement kan het zijn dat het een stuk moeilijker is om een beroep te doen op de garantie.

Montagefouten

Mocht een glazenmaker het glas verkeerd hebben geplaatst en je binnen 10 jaar problemen ondervinden dan zal een goed bedrijf de ruit kosteloos komen vervangen.

Onderhoud

Er is ook zoiets als onderhoud van het glas. De klant dient in veel gevallen zelf zorg te dragen voor een goede afdichting en onderhoud van de kozijnen waar het glas in is gemonteerd. Als het geheel (dus de complete ramen) niet goed onderhouden worden dan kan het nooit zo zijn dat er niets met het glas kan gebeuren.

Buiten de garantie

Er zijn ook een aantal situaties die er voor zorgen dat je geen gebruik van de garantie kunt maken. Glas dat op maat gemaakt is, waar kruisroeden of winersprossen in geplaatst zijn, bestaan uit gefigureerd glas of draadglas en glas-in-lood zijn enkele voorbeelden. Daarnaast vallen ook schade door mechanische of thermische breuk buiten de garantie als ook schade door bijvoorbeeld schilderwerk of montage van zonwering.

Laat een glazenmaker je adviseren over de mogelijkheden en vraag gratis offertes op.

HR-glas prijzen vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van meerdere glazenmakers in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.